Cursus Kunstgeschiedenis

Date(s) - 07 12 2017

De Ark

Lezingen kunstgeschiedenis over moderne kunst

Na de Tweede Wereldoorlog proberen kunstenaars als Francis Bacon, Jean Dubuffet en de leden van de Cobra-groep zich te bevrijden uit het keurslijf van de traditie.

De ontwikkelingen in de Amerikaanse kunst komen aan bod, voor het eerst wordt New York belangrijker dan Parijs.

Het Abstract Expressionisme van Pollock, De Kooning en Rothko krijgt zijn evenknie in Europa met het werk van Arman, Tingely en Niki de Saint Phalle.

De monochrome schilderijen van Barnett Newman en Yves Klein krijgen een tegenhanger in de herkenbare Pop Art kunst van Andy Warhol en Roy Lichtenstein.
Een cursus over kunst, met zijsprongen naar fotografie en film.

Zes lezingen op de donderdagavond in De Ark.
Data: 7, 14 en 21 december, 4, 11 en 25 januari
Tijd: 19.30-21.30 uur
Prijs: € 60,00 per persoon (inclusief 21% BTW à € 10,41)
Inschrijven bij docent drs. Patricia Huisman, via kunstisleuk@xs4all.nl