kunst in Nieuwland

Kunstfietsroute Nieuwland

Date(s) - 27 10 2017

Sint Jan de Doper- Visitatiekerk

op de fiets door de wijk

De kunstfietsroute door Schiedam Nieuwland doe je vanzelfsprekend op de fiets. Als je op de fiets, zonder haast, door de wijk Nieuwland fietst, zul je veel kunstwerken tegenkomen. Sommige kunst in de openbare ruimte lijkt zo vanzelfsprekend, dat je er vaak gedachteloos langsrijdt. De cultuurscouts dagen je uit om met een andere blik naar de grootste woonwijk van Schiedam te kijken.

kunstfietsroute

deskundige gidsen begeleiden de kunstfietsroute

Onder leiding van deskundige gidsen Ineke Hagen en Julia Snikkers kom je op nog ondeskundige gidsen kunstfietsrouteontdekte plekken. Ze leiden je rond en maken je wegwijs in de wijk. Wist je dat veel kunstwerken iets zeggen over de plek of stad waar ze staan of de tijd waarin ze gemaakt zijn? Vaak wil de kunstenaar een boodschap meegeven of is er actief meegedacht door omwonenden. Julia en Ineke kunnen er alles over vertellen. Zo houden ze de verhalen uit de wijk Nieuwland levend.

leuk voor Schiedammers

De kunstfietsroute is  leuk voor bewoners van Nieuwland, maar ook voor andere Schiedammers. Je komt op Schiedamse plekken, waar je misschien nog niet eerder geweest bent. Bovendien krijg je op die plekken weer extra uitleg van experts. Wist je bijvoorbeeld dat er heel veel kunst staat in het Vlietland Ziekenhuis? Als je daar komt, heb je daar meestal geen oog voor.

de kunstfietsroute

De route begint bij de Sint Jan de Doper- Visitatiekerk op de Nolenslaan. Via diverse kunstwerken in de openbare ruimte, leiden de gidsen de deelnemers naar het Vlietland Ziekenhuis. De route eindigt bij het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond op de Albardastraat. Op alle plekken zullen vrijwilligers, medewerkers of bestuursleden meer vertellen over het gebouw, de kunst die hierin te vinden is en de cultuur die er beleefd wordt.

kunstfietsroute

Deelname aan de kunstfietsroute is gratis. Deze route wordt aangeboden door de cultuurscouts van Mooi Werk, in opdracht van gemeente Schiedam. Neem wel een eigen fiets mee!

opgeven voor de kunstfietsroute

Fiets je mee? Laat het ons even weten. Bel naar het kantoor van Mooi Werk 010-2734780 of vul onderstaand formulier in.