nacht van de nacht

Date(s) - 28 10 2017

Parkeerterrein naast de Dorpskerk

aandacht voor het donker

Tijdens Nacht van de Nacht in Schiedam-Noord schenken we aandacht aan het donker. Pas als alle lichten uit zijn, beleef je de nacht op indringende wijze. Als je ogen niets meer waarnemen, nemen andere zintuigen het over! Beleef de duisternis tijdens een wandeling over de Harrewegh. De route brengt de bezoekers langs bijzondere plekken met onverwachte ontmoetingen.

nachtdieren

Het thema van deze editie is Nachtdieren. Als de zon ondergaat, vindt er meer verandering plaats dan alleen het verdwijnen van het licht. De natuur ondergaat een metamorfose. Dieren die overdag actief waren, zoeken hun schuilplaatsen op. Maar daarmee wordt het niet rustiger buiten. De natuur trekt een nieuw blik dieren open. Misschien wel meer dan er overdag te vinden zijn. Hoor je daarom ‘s nachts zoveel spannende geluiden?

samenwerking

De route wordt georganiseerd door de cultuurscouts van Mooi Werk, beeldend kunstenaar Jan Eisse Pentinga, het Natuur en Milieu Educatiecentrum op de Harrewegh, de Groene Raat van Irado, Natuurcentrum de Boshoek en bewoners uit Schiedam Noord.

over Nacht van de Nacht

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 13e keer georganiseerd op zaterdag 28 oktober 2017.

praktische informatie

Vertrek- en verzamelpunt: parkeerplaats naast de Dorpskerk, Noordeinde 10, Kethel.
Tussen 19.00 en 20.00 uur start er iedere 5 minuten een nieuwe groep (maximaal 15 personen per groep) onder begeleiding van een gids.
De route wordt verlicht met lantaarns.
Er zullen geen ‘enge elementen’ in de wandeling zitten, de route is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
De wandeling duurt ongeveer 60 minuten, er zijn diverse tussenstops op binnen- en buitenlocaties.
Deelname aan de route is gratis, inclusief warme versnaperingen.