What’s in a name, een theatervoorstelling over hokjes en labels

Date(s) - 07 10 2017

Wennekerpand

Kies maar een etiketje

Vluchteling, homo, buitenlander of transgender. Een label is zo opgeplakt en in een hokje ben je zo gestopt. Maar wat als we die labels laten voor wat ze zijn en gewoon kijken naar de M van mens?

Op zaterdag 7 oktober staat het Wennekerpand in het teken van hokjesdenken. Iedereen maakt zich er wel eens schuldig aan. Op basis van een blik of eerste kennismaking stoppen we iemand in een hokje. LHBT Schiedam, de cultuurscouts van Mooi Werk en LHBT’ers uit de regio Rijnmond wijden een hele avond aan hokjes en labels.

Coming-out day als aanleiding voor dit evenement

Op 11 oktober is het internationale coming-out day. Een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij het moment waarop een LHBT’er openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.

Voor de tweede maal op rij grijpen LHBT Schiedam en de cultuurscouts deze gelegenheid aan om diversiteit te vieren. De zaterdag die het dichtste bij de 11e ligt, wordt geprikt om Schiedam in al haar verscheidenheid te vieren. Dit jaar staat het Wennekerpand op 7 oktober geheel in het teken van verschillende Schiedamse smaken.

Schrijfwedstrijd: Deel je eigen ervaring met hokjesdenken

Heb jij weleens te maken gehad met hokjesdenken? Maakte je je er zelf schuldig aan, of werd jij veroordeeld vanwege je geloof, geslacht of geaardheid? Weet jij dat mooi onder woorden te brengen en wil je dit delen met een volle zaal in het Wennekerpand? Doe dan mee aan deze schrijfwedstrijd!

Schrijf een monoloog, gedicht, column, opiniestuk of voordracht. In maximaal 3 minuten mag jij jouw verhaal delen over hokjesdenken. Theatermaker Bob van der Lugt helpt je met de voordracht,  zodat je mooi uit de verf komt op het toneel. Mail naar Bob (bob@stichtingmooiwerk.nl) om je verhaal in te sturen of voor meer informatie.

Theatervoorstelling

Schiedammers en LHBT’ers uit regio Rijnmond maken en spelen de theatervoorstelling ‘What’s in a name’. Een voorstelling over stereotypes maar ook over je lievelingsliedjes, wat je het liefste eet op je verjaardag en de betekenis van je naam.

De theatervoorstelling geeft een kijk in het leven van LHBT-ers, maar ook migranten vertellen hun persoonlijke verhaal. Omdat iedereen veel meer is dan alleen een hokje. Het wordt een wervelende avond vol humor, theater, poëzie, muziek en persoonlijk verhalen. Voor iedereen.

‘What’s in a name’ is op zaterdag 7 oktober 2017 en begint om 20.30 uur in de grote zaal van het Wennekerpand (Vijgensteeg 2, Schiedam). Voor de pauze delen de inzenders van de schrijfwedstrijd hun korte, eigen verhaal. Na de pauze wordt de theatervoorstelling ‘What’s in a name’ gespeeld.

Een kaartje voor deze avond kost € 7,50 en is te koop via Theater aan de Schie.