Hoe drink jij je koffie? Een lezing over verbazing

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04 10 2017
19:30 - 21:30

Locatie
Ontmoetingcentrum De 5 Molens

Categorieën


Over het koffie project

Koffie drinken doen we bijna allemaal, maar iedere cultuur doet dat op haar eigen manier. Dat geldt ook voor eten, feestvieren, herdenken en kunst maken.
Het Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond heeft het initiatief genomen om een herdenkingsmonument voor de wijk te realiseren. Een plek voor alle culturen om stil te zijn bij bijzondere momenten.

De evenementen

Na het diner op 31 augustus als startpunt van het project, en de kunstroute door de wijk op 26 september, staan we op woensdag 4 oktober stil bij rituelen en tradities binnen verschillende culturen. Hans Luiten geeft een lezing en behandelt daarbij ingezonden vragen van Nieuwlanders.
De centrale vraag is: waarover verbaas jij je in een andere cultuur? Stuur je antwoord op deze vraag op en kom op 4 oktober naar Ontmoetingscentrum de 5 Molens om van Hans meer uitleg over jouw antwoord te horen. De lezing start om 19.30 uur.

Hans Luiten is de spreker

Hans Luiten komt uit de Zaanstreek en weet behalve over de geschiedenis van Nederland, ook veel over het Midden-Oosten. Hij is auteur van het boek ‘Begrijp jij het Midden-Oosten nog’ en is als reisleider regelmatig te vinden in landen als Iran, Turkije en Oezbekistan.
Insturen van vragen, opgeven voor de lezing of meer informatie? Mail naar ineke@stichtingmooiwerk.nl, bel naar 010-273 47 80 of vul onderstaand formulier in.

Gepubliceerd door

Stichting Mooi Werk

Stichting Mooi Werk werkt aan kunst- en cultuurprojecten. De projecten van Mooi Werk richten zich vooral op kunst en cultuur in de openbare ruimte, wijkgericht werken, participatieprojecten en op kunsteducatie.