Midsommar in Sveaparken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23 06 2017
16:00 - 19:30

Locatie
Abbaborg

Categorieën


Het Midzomerfeest in Schiedam-Noord met een vleugje Zweden

Op vrijdag 23 juni 2017 vindt Midsommar plaats; een culturele wijkactiviteit voor bewoners van Sveaparken om de langste dag van het jaar te vieren. Met een versierde meiboom, dans en zang, buren en vrienden, eten en drinken. De midzomeravond valt traditiegetrouw op de eerste vrijdag na 21 juni, de langste dag van het jaar. De dag waarop de zon het langst aan de hemel staat en de nacht het kortst is. Waan je in Sveaparken voor één middag in Zweden!

Programma

Vanaf 16.00 uur zijn de buurtkinderen welkom. Zij repeteren liedjes en samen met een kok maken zij een Scandinavisch hapjes. Ouders en buurtbewoners worden om 17.30 uur verwacht. Er zal worden gezongen rond de Meiboom, ontworpen en gemaakt door bloemkunstenaar Denise Collignon. Ondertussen kan iedereen genieten van de Scandinavische lekkernijen. Om dit bijzondere en typische Zweedse feest af te sluiten is er een Abba Sing-A-Long.

 

Midsommar in Sveaparken is een initiatief van de cultuurscouts van Mooi Werk in opdracht van de gemeente Schiedam, in samenwerking met BSO De Wensboom, Jirre Stoutjesdijk, Denise Collignon, Arlène Drenkelford, Enno Lobo en Daisy van Stijn.