Kunstroute door Nieuwland

De cultuurscouts helpen Alevitisch Cultureel Centrum Rijnmond bij de totstandkoming van een kunstwerk voor de wijk Nieuwland. Een monument waar stilgestaan kan worden bij bepaalde culturele evenementen.

Na een kennismakingsdiner op donderdag 31 augustus, wordt er een kunstroute door de wijk georganiseerd op dinsdag 26 september. Samen met gidsen Ineke Hagen en Julia Snikkers bekijken bewoners welke kunstwerken er al staan in de openbare ruimte. Het project start natuurlijk om 19.00 uur met een kopje koffie bij ACCR!

Stichting Mooi Werk is dé kennisorganisatie voor kunsteducatie en cultuurparticipatie in Schiedam. We stimuleren kunsteducatie op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ondersteunen we culturele initiatiefnemers. We begeleiden hen in de ontwikkeling van hun plan, het vinden van financiering en samenwerkingspartners en helpen hen bij de realisatie.